5 ting vi lærte av TIL – Brann

1-1 i serieåpningen etter at Morten Gamst Pedersen fant hodet til Simen Wangberg med en perfekt slått corner heeelt på tampen av kampen. Her er fem ting vi lærte av kampen.

1. Gamst’n må holdes skadefri

Han hadde ingen stor kamp, og det tok litt tid før dødballsiktet var innstilt. Men Morten Gamst Pedersen traff bedre og bedre utover i kampen. Corneren sekunder før ordinær tid var ute var perfekt. Det var lite som stemte for TIL offensivt. Hvis det offensive spillet er så planløst som det virket, blir dødballene til Gamst’n desto viktigere utover i sesongen. Med hans pasningsfot har vi i øyeblikket to fungerende angrepsvåpen (se neste punkt). Det er bare å håpe at skadeproblemene fra i fjor ikke kommer tilbake.

2. Aron Sigurdarson er for god for TIL

Han viste det i starten og på slutten av forrige sesong. Når islendingen er på sitt beste, holder han et annet nivå enn resten av laget. Han utfordrer villig vekk, og har både farten og fintene til å lykkes med det. Den eneste offensive spilleren som kan være fornøyd med innsatsen sin.

3. Landu Landu bør spille

At TIL fikk et lite oppsving spillemessig på tampen av kampen, hang mer sammen med at Brann slapp seg for langt bak enn at Christian Landu Landu kom inn. Men jeg mener Landu bør starte på midtbanen sammen med Gamst Pedersen. Han er en ryddegutt, og alle lag trenger det. Det vil åpne for at de offensive spillerne kan slippe seg mer løs. Samtidig åpner det for å spille oss ut bakfra med Ulrik Yttergård Jenssen som en av stopperne.

4. Vi er for upresise

Altfor mange pasninger hadde meget dårlig adresse. Det ble aldri noe trøkk i angrepsspillet til TIL, for de mistet ballen altfor lett. Forhåpentligvis henger dette sammen med at dette var årets første kamp. Her må det skjerpes over hele linja.

5. Målene som slippes inn er for enkle

Vi har sett det i treningskampene også – målene TIL slipper inn er av den enkle sorten. Kun sekunder ut i andre omgang, mister laget ballen, en kjapp bakromspasning setter midtstopperne for lett ut av spill og Gudmund T. Kongshavn burde holdt seg rolig og ikke havnet på halvdistanse. Da hadde det aldri blitt mål. Irriterende.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s