5 ting vi lærte av TIL – Sogndal

3-0 mot Sogndal og sju poeng på tre kamper. Greit å være TIL-supporter for tiden. Her er fem ting vi lærte av TIL – Sogndal.

1. Gudmund T. Kongshavn er helt sjef

TIL slapp til nok målsjanser til at Sogndal kunne scoret både ett og to og tre mål. Når de ikke gjorde det, skyldtes det ikke minst dårlige avslutninger, men også at Kongshavn nok en gang viste at toppnivået er høyt. Gode redninger og trygg opptreden bakerst. Glapp et innlegg på tampen, og der burde strengt tatt Bendik Bye scoret, men ellers tett opp mot prikkfri kamp.

2. Simen Wangberg er helt sheriff

Jeg var inne på det etter Viking-kampen, og det var enda tydeligere i denne kampen. Wangberg har funnet formen og er helt sheriff i forsvaret. Ingen slipper forbi, alle stoppes – død eller levende.

3. Morten Gamst Pedersen er helt konge

Veteranen styrer spillet med lekende letthet fra sin midtbaneposisjon. Holder på ballen når det trenges, slipper den på første touch når sjansen er der. Finner så å si alltid de gode løsningene. Har roen selv i de mest pressede situasjoner.

4. Gjermund Åsen må bli

Scoring i andre kamp på rad, og også en assist denne gang. Virket meeeget spillesugen i den drøye timen han fikk på banen. Virket lett i kroppen, stadig i gode posisjoner og kombinerte fint spesielt med spillerne på venstresiden. Meget god kamp av trønderen som er på utgående kontrakt. Akkurat det siste må gjøres noe med så fort som mulig.

5. TIL fortjener et større publikum

Kun 3.000 møtte opp for å se TILs kamp mot Sogndal, på tross av fire poeng på de to første kampene. Det er altfor svakt. Det finnes gode forklaringer på det. TIL har spilt dårlig fotball og tapt mange kamper de siste årene. Men det spillet de viste mot Sogndal fortjener et større publikum. Riktignok startet hjemmelaget veldig svakt, og lot bortelaget styre det meste. Men fra 20-25 minutter og utover, spilte TIL fin angrepsfotball med gode kombinasjoner mellom flere av spillerne. Jeg ble ordentlig imponert av det offensive spillet i store perioder. Klarer de å bygge videre på dette, bør langt flere tromsøværinger ta turen til Alfheim på kampdagene.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s