5 ting vi lærte av Odd – TIL

Så kom tapet – i fjerde serierunde (1-0). Her er det vi lærte.

1. Fotballen er ikke alltid rettferdig

TIL fikk en verst tenkelig start, med et noe unødvendig og uheldig baklengs etter bare rundt fem minutter. Ingenting å si på avslutningen til Riku Riski, men forsøket på klarering og måten Riski slapp unna alt av forsvarsspillere var ikke forsvarsspill av ypperste klasse. Likevel – resten av kampen var TIL det beste laget og hadde fortjent minimum ett poeng.

2. Godt keeperspill er arvelig

Einar Rossbach er en av de beste keeperne TIL noen gang har hatt. Basert på denne kampen er ikke sønnen Sondre særlig mye dårligere. Kan tyde på at godt keeperspill er arv, ikke miljø. Meget solid kamp, og litt Gordon Banks over redningen da Aron Sigurdarson burde scoret.

3. Det er alltid rom for forbedringer

“Never change a winning team” eller “there’s always room for improvement” – man velger som oftest det som passer best, ut fra om man vil beholde samme lag eller bytte ut spillere på tross av seier i sist kamp. Bård Flovik er tydeligvis en fan av sistnevnte utsagn. TIL har byttet 3-4 spillere i startoppstillingen fra kamp til kamp i starten. Og når man går fra 3-0 mot Sogndal til 0-1 mot Odd etter nye utskiftinger i førsteelleveren, er det forståelig om man argumenterer for førstnevnte utsagn. Men nok en gang traff Flovik bra med sitt uttak. TIL spilte etter min mening en meget god bortekamp. Odd, en av forhåndsfavorittene før seriestart, skapte – på hjemmebanen – så å si nada utenom målet fram til 70 minutter av kampen var spilt. I tillegg til solid defensiv kamp, synes jeg det var meget gode tendenser også i det offensive spillet – selv om det manglet litt marginer på det helt store. Jeg ender på at det alltid er rom for forbedringer, og at TIL bare var uheldige i Skien.

4. Thomas Lehne Olsen snart i siget

Han har ikke scoret til nå, på tross av at laget har fått en bra start og Olsen har fått tillit i alle fire kampene. Men mot Odd var det alltid farlig når den offensive spilleren hadde ballen. Han er lur i bevegelsene, god med ballen og avslutter bra. Thomas Lehne Olsen har blitt bedre i løpet av sin tid i TIL, og fortsetter han å få sjansen framover kommer målene.

5. Bør være plass til Ingebrigtsen

Det er mye å rose TIL for så langt denne sesongen, i hvert fall mine forventninger tatt i betraktning, og vanskelig å kritisere Bård Flovik for mye. Men med mindre det finnes en god forklaring som jeg har glippet – det er mulig – så er det veldig rart at Mikael Norø Ingebrigtsen ikke er god nok til å være i troppen. En spiller som kan finne på å gjøre det uventede, det lille ekstra som kan være avgjørende. Når han på toppen av det hele er en ung, lokal spiller som bør ha en stor framtid foran seg, framstår det enda mer merkelig.

Advertisements

One thought on “5 ting vi lærte av Odd – TIL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s