5 ting vi lærte av Sandefjord – TIL

  1. Maset mitt virker ikke – men jeg har fortsatt rett. Jeg har etterlyst mer spilletid for Jonas Johansen og Mikael Norø Ingebrigtsen. Jeg har ikke blitt hørt. Denne gang måtte de nøye seg med noen få minutter som innbyttere. Men det var nok til å vise at de burde spille mer. Jonas Johansen scoret på overtid, med Mikael Norø Ingebrigtsen som nest siste TIL-spiller på ballen. Og et Mikael-raid helt, helt på tampen kunne faktisk gjort at TIL hadde tatt alle poengene. TIL ser rett og slett ut som et mye farligere lag med en gang Ingebrigtsen er på banen.
  2. Defensivt sitter det nå. Nok en gang en kamp der forsvaret framstår veldig trygt. De store tabbene og den generelle utryggheten virker helt borte. Et fantastisk frispark som det Erik Mjelde leverte er vanskelig å forsvare seg mot. Men ellers slapp ikke Sandefjord til mye. Bakerst har det betydd mye at Pål Vestly Heigre har fått sjansen og tatt vare på den. Midtstopperne Simen Wangberg og Magnar Ødegaard spiller stadig bedre sammen. Aller viktigst har kanskje Christian Landu Landus inntreden på midtbanen vært. Og så gjør det ikke noe at Morten Moldskred framstår stadig bedre som høyreback.
  3. Marcus Hansson kommer ikke til sin rett på defensiv midtbane. Har fungert mye bedre de gangene han har fått prøve seg i en mer offensiv rolle.
  4. Det er tre poeng som gjelder. Steinar Nilsen framsto offensiv i intervjuer før kamp, men jeg synes ikke TIL framsto bra nok framover på banen i denne kampen. Det er trygt og solid det som foregår, men det blir ikke nok trykk foran motstandernes mål. Ett poeng borte mot Sandefjord er isolert sett ikke så verst, men TIL trenger trepoengere. Uavgjort var ikke nok til å hindre at Glimt avanserte forbi etter sin sjokkseier. Dermed er TIL på nedrykksplass igjen.
  5. Nå blir det spissjakt i egne rekker. For hvem i all verden kan erstatte Zdenek Ondrasek når han er utestengt mot Start? Det blir ikke Runar Espejord. Han har ikke fått mange sjanser til å vise seg fram, og det virker helt usannsynlig at han skal få det nå. Det snakkes om Gjermund Åsen. Personlig håper jeg på Jonas Johansen, som viste at han takler også den rollen da han spilte der i fjor.

Leave a comment