5 ting vi lærte av TIL – Start

  1. Ting går ikke av seg selv. Etter å ha vært i spillemessig bra stand egentlig helt siden forrige møte med Start, har de to siste kampene vært en nedtur i så måte. Mot Start var det utrolig mange feilpasninger. Trøsten – og den er ikke liten – er at man likevel har med seg fire poeng fra de to kampene. Nå må ferien brukes godt, slik at Gutan får spillet sitt på plass igjen til høstsesongens kamper. Da bør fornyet kontrakt være godt innenfor rekkevidde. I hvert fall med uttellingen de nå har hatt.
  2. Starten må bli bedre. I flere kamper synes jeg TIL har brukt tid på å komme i gang. Så også mot Start. Første halvdel av første omgang var Starts og bare sørlendingenes. Det var fullt fortjent da de tok ledelsen, og det var særdeles ufortjent da Magnus Andersen utlignet etter Pål Vestly Heigres finfine utspill. Nå har laget gang på gang vist moral og styrke og slått tilbake når det har sett mørkt ut, men det er utvilsomt en fordel om man er med fra det øyeblikket dommeren blåser for første gang.
  3. Tynn stall til tross – vi har tydeligvis superinnbyttere i fleng. Innbytterne har hatt det med å bli sentrale i kampene. Ingen dårlig egenskap – og også et tegn på at Steinar Nilsen og Bård Flovik er flinke til å vurdere utviklingen i kampen. Mot Sandefjord kom Mikael Norø Ingebrigtsen og Jonas Johansen inn på slutten og sørget sammen for ett poeng. Mot Start var innbytter Lasse Nilsen nest sist på seiersmålet, og Marcus Hansson særdeles viktig i duellspillet på tampen av kampen.
  4. Zdenek Ondrasek er lagets viktigste spiller. Riktignok klarte TIL denne gang å vinne uten han. Men igjen synes jeg vi ser at spillet lider når han ikke er der til å holde på ballen til de andre kommer opp. Avslutningene hans er alltid grei å ha med seg.
  5. Magnus Andersen er en annen veldig sentral spiller for Gutan. Alltid villig til å ta løpene, alltid ivrig på å få ballen og veldig ofte i de riktige posisjonene foran mål. Denne gang bidro han med den viktige utligningen, og var også den som presset uheldige Robert Sandnes til å sette ballen i eget mål i andre omgang.

Leave a comment